6 februarie 2013

Spata de porc la cuptor

Retete Culinare Friptura De Porc La Cuptor Reteta De Casa


Spata de porc la cuptor reteta,

Ingrediente friptura de porc la cuptor
  • 1,5-2kg spata de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 ligurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 capatana usturoi
  •  500ml vin alb demisec
  •  2-3 linguri ulei
  •  2 foi dafin
  •  1kg cartofi pentru garnitura
  •  3 carnaciori pentru garnitura

Mod de preparare spata de pors la cuptor
Carnea se spala, se freaca bine cu sare, piper, cimbru, boia, 2-3 catei de usturoi pisati, putin ulei si se introduce intr-o punca la rece pentru 30-60 minute. Se unge o tava cu ulei, carnea se scoate si se impaneaza cu usturoi, se asaza in tava, se pune o ceasca de apa, frunze de dafin, jumatate din cantitatea de vin si se introduce in cuptorul incins. 
Dupa 30 minute se intoarce carnea, se stropeste cu restul de vin, daca nu mai are zeama se mai pune o ceasca de apa si se introduce in cuptor. 
Cartofii se curata, se spala, se taie si se sareaza, se pot praji foarte putin inainte la tigaie pentru un gust mai bun. Dupa 30 minute se scoate tava din cuptor, carnea se intoarce, cartofii sunt frecati putin cu boia, piper si se asaza in jurul carnii, peste cartofi se pun carnaciorii intregi sau taiati in forma dorita. In aproximativ 20 minute friptura de porc este gata, se poate servi cu muraturi sau salate de sezon. Pofta Buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu